Weerbaarheidstrainer

Je kunt deze training ook volgen als je weerbaarheidstrainer bent.
Om welke reden dan ook hebben de kinderen hun eigen weerbaarheid verloren. Juist werken aan het herstel van de weerbaarheid maakt Je Eigen Kleur training uniek.
Je leert als weerbaarheidstrainer individueel werken aan het terugvinden van de eigen weerbaarheid. Dit is zeer geschikt voor het kind dat het niet red in de groepstraining.
In dat geval kun je via deze individuele benadering gericht werken aan het oplossen van belemmerende factoren.
Deze factoren die de weerbaarheid ondermijnen worden gericht aangepakt:

  • De belemmerende gevoelens.
  • De woorden die de ander gezegd heeft ooit en die hun werking nog hebben.

Doordat je datgene aanpakt wat daadwerkelijk in de weg is gaan zitten werk je toe naar een innerlijke gezondheid die als vanzelf zorgt voor een weerbare houding.

Meer info

Je eigen kleur.

Practitioner gevoelige kinderen en weerbaarheid voor coaches en therapeuten.

Leer in vier dagen hoe je de “natuurlijke weerbaarheid” weer samen met het kind kunt herstellen.

Wat is er met de kinderen die zeer gevoelig zijn eigenlijk aan de hand?

Er zijn kinderen die eerder uit het veld geslagen zijn dan anderen. Deze kinderen herstellen niet van negatieve uitspraken en negatief gedrag. Op de 1 of andere manier merk je dat er een pijn in hen blijft hangen en een onvermogen om met de “oordelende wereld” om te gaan. Andere kinderen weten hen feilloos te vinden en raken hen met hun woorden of daden. Gelukkig kan er wat aan gedaan worden.

Gevoelige kinderen

Kinderen die heel gevoelig zijn hebben het soms moeilijk met de harde opmerkingen van anderen. Moeilijker dan andere kinderen. Vaak blijven deze ervaringen hangen en ze kunnen via de gebruikelijke weerbaarheidstrainingen hier ook niet van herstellen.

Probleem precies aanpakken

Ik heb in samenwerking met de kinderen een manier van werken ontdekt die hun probleem precies aanpakt. Daardoor kunnen de kinderen die verdrietig en boos hun plek in de sociale groep al hebben verlaten weer terugkeren. Na mijn begeleiding nemen ze weer met plezier deel aan het sociale leven.

De volgende link illustreert wat ik bedoel in een casus die in mijn praktijk heeft plaatsgevonden. Lees dit artikel als je in een voorbeeld beschreven wilt zien wat ik bedoel.

Het belangrijkste resultaat van de sessies

Door het probleem precies aan te pakken kun je de kinderen weer zover krijgen dat zij zich als zichzelf uitdrukken en gedragen. Ook verliezen zij dan hun aantrekkingskracht op pesters. In de “je eigen kleur” weerbaarheidssessies veranderen deze kinderen innerlijk zo dat zij weer als sterk en krachtig overkomen waardoor zij geen slachtoffer meer zullen zijn.

Je eigen kleur. Wat leer je als therapeut of coach.

Je kunt dit leren van mij als je coach of therapeut bent.
Je leert individuele weerbaarheidssessies geven met als deelvaardigheden:

 • problemen precies aanpakken
 • inzetten van tekeningen
 • hoe je begeleid in het niet meer toelaten van negatieve informatie
 • hoe je begeleid in het loslaten van de woorden van anderen
 • hoe je gevoelsacceptatie als deel van de probleemoplossing inzet
 • hoe je rollenspel als diagnose kunt inzetten, en als test of je sessie geslaagd is
 • hoe je vastzittend verdriet, woede en teleurstelling kunt omzetten

Wat ik van je vraag

Je bent al coach of therapeut. De coach of therapeut die meedoet is bereid de technieken te proberen en te ondergaan. Door deze ervaringen leer je de manier van werken vertrouwen.

De vier trainingdagen.

Deze manier van werken wordt in een vierdaagse training aangeboden. Je leert in drie dagen over het proces waar je het kind (of volwassene) in begeleid. Van het eerste gesprek tot de laatste sessie leer je wat deze kinderen in zichzelf moeten veranderen om weer zichzelf te kunnen zijn.

De laatste trainingsdag is een tijd later. In de tussentijd begeleid je een kind, indien nodig ondersteund door mij telefonisch en digitaal. De laatste dag wordt gebruikt voor het doorspreken van de processen die je als therapeut met je begeleide kind hebt doorlopen.

Wil jij dit ook leren?

Dan kun je deelnemen aan de 4-daagse opleiding. We werken met een groep van maximaal 8 personen.

Data practitionertraining 2018

23 juni, 7 juli, 21 juli en 3 november 2018
De trainingskosten bedragen € 665,- inclusief BTW.

aanmelden